22 Nisan 2014 Salı

Uzay Pastanesi Bursa Blogger Etkinliği ile Çikolata Yapımı

20140405_133508_resized.jpg görüntüleniyor


       Geçtiğimiz haftalarda  uzay pastanesinin blogger etkinliğine katıldık. Etkinlikte çikolata yapımı ve püf noktalarını öğrendik. Çok keyifli bir workshop çalışması oldu. Bizler için hazırlanan ekipmanlar ile usta şefler eşliğinde çikolata yaptık.
        Çikolatalarımızı benmari usulu tencerede ısıttığımız su üzerinde erittik. kap suya değmeyecek. Buharı ile temas halınde olcak ve bu süreçde de sürekli karıştırılacak. Çikolatanın eritileceği kap mutlaka kuru olmalı. Bir damla su bile çikolatanızın kıvamını bozmaya yeterlidir. Erittiğiniz çikolata içerisine istediğiniz malzemeleri ekleyerek lezzetli tatlar yaratabilirsiniz. Çikolata 50 c de eriyor. Eridikten sonra 30C de soğutma  işlemi yapılıyor. Bu sürede sürekli karıştırılıyor.  Derecesini düşürdüğünüz çikolata işlem yapmaya hazır hale geliyor. Bu süreçten sonra eklemeler yapabilirsiniz. meyve, kuruyemiş, kuru meyve ilave edilebilir.

20140405_134642_resized.jpg görüntüleniyor


20140405_134828_resized.jpg görüntüleniyor

Beyaz çikolata ile koyu renk çikolata karıştırdık. 1 kepçe kakao yağı ekledik. İçerisine kıtır kırıklar ekledik. En son dikdörtgen kapa yaydık ve buzdolabına koyduk. çıktıktan sonrada kesme işlemi yaptık.

20140405_134927_resized.jpg görüntüleniyor



20140405_140937_resized.jpg görüntüleniyor

20140405_142449_resized.jpg görüntüleniyor

       Bitter çikolata eriterek içerisine daha önce  1 litre suya 1,5 kg şeker konularak kaynatılmış şerbet içine atılıp içerisinden alınan portakal kabukları soğuk suya konarak şoklanır. ardından tekrar  şerbete batırılır ve hemen çıkarılır. Bu sayede portakalın asidi alınmış olur ve  ekşi tad yumuşatılmış olur. Daha sonrasında bekletilerek kuruması sağlanır. Bize bu işlem yapılmış kabuklar hazır verildi :)  öncesinde direk portakal olduğunu düşünmüştük. Ama tadına baktığınızda şeker ve lezzetli bir tat hissediyorsunuz. Kabukları erittiğimiz bitter çikolataya batırıp fazlasını süzerek  kağıtların üzerine aldık ve donmasını bekledik. 
20140405_142515_resized.jpg görüntüleniyor



20140405_132746_resized.jpg görüntüleniyor


20140405_130819_resized.jpg görüntüleniyor20140405_131211_resized.jpg görüntüleniyor

20140405_142837_resized.jpg görüntüleniyor

20140405_142905_resized.jpg görüntüleniyor


20140405_142922_resized.jpg görüntüleniyor

20140405_143111_resized.jpg görüntüleniyor20140405_142951_resized.jpg görüntüleniyor

20140405_144901_resized.jpg görüntüleniyor20140405_145201_resized_1.jpg görüntüleniyor

20140405_145313_resized.jpg görüntüleniyor20140405_145644_resized.jpg görüntüleniyor

20140405_145626_resized.jpg görüntüleniyor20140405_145807_resized.jpg görüntüleniyor

20140405_145714_resized.jpg görüntüleniyor

20140405_130602_resized.jpg görüntüleniyor

20140405_130554_resized.jpg görüntüleniyor

 20140405_132610_resized.jpg görüntüleniyor

Pin It!