Evinizin Dekorasyonunda Hangi Renklerden Seçerdiniz?




Siz Hangi Renklerin Evinizde olmasını İsterdiniz?



     Günlük hayatımızda renkler farkında olmasak da büyük yer kaplar. 
Renklerin etkisini giydiğimiz elbisede, sürdüğümüz rujda, oturduğumuz koltukta farketmeden taşırız. Moralimiz yüksek olduğunda, hava güzelleştiğinde sıcak renkler bizi etkisi altına alırken, soğuk renklerin asaletini de soğuk kış günlerinde veya sakinliği tercih ettiğimiz günlerde hissederiz.

Avize:      http://bit.ly/10RXqtT
Konsol:    http://bit.ly/1195llo
Tabak:     http://bit.ly/17YWr2K


Yeşil , doğanın en belirgin renklerindendir. Mavi kadar etkisi büyüktür. Tabiata hakim bu renk insana huzur verir ve rahatlatır. İç açıcı ve insan güven veren bir renktir. Aynı zamanda yeniden doğma, yenilenme, canlanma etkisini çağrıştırır. Paylaşım , cömertlik ve uyumun  rengidir. Yeşil rengi seven insanlar genellikle üretken, çevresiyle uyumlu, içten ve doğayı seven insanlardır. Yeşilin sakin ve doğayı hissettiren etkisi kişilerin üzerinde de bu etkiyi yansıtır. Evinizde de bu sakin etkiyi yakalamak isterseniz doğayı evinize taşıyın ve evinizde yeşil renge yer verin. 






                                                          

                                                             KONSOL: http://bit.ly/18eGtPE
                                                                KASE : http://bit.ly/17XVgAs
                                                        CAM KUĞU : http://bit.ly/10ixoU4
                                                                  HALI: http://bit.ly/13Ehqkx




     Mavi, dünyada en çok karşımıza çıkan renklerden biridir. Gökyüzü ve denizin mavi olması da algılarımızda mavi rengin etkisini belirlemekte etkendir. Mavi huzuru ve sonsuzluğu ifade eder. Mavi renk durağan ve çok göze batmayan bir renk bir renk olduğu için dinlendirici ve huzur verici bir etkisi de vardır.  Bu huzur verici ve rahatlatıcı etkisinden dolayı mavi rengi iş yerlerinde çok tavsiye etmezler. Sakin hayatlardan hoşlanan insanlar bu rengin evlerinde yaratacağı dingin ve ferah ortamdan mutlu olacaklardır.











 
Konsol: http://bit.ly/1195YeC
Fincan: http://bit.ly/18foqsr
İkili Biblo: http://bit.ly/1a15oVL
Biblo:  http://bit.ly/13IoK1V
Abajur: http://bit.ly/12JqXZW
     




     Kırmızı ; aşkın rengidir, dikkat uyandırıcı, uyku kaçıran, iç gıdıklayan bir o kadar da enerji veren bir renktir. Büyük alanlarda kullanılacağı zaman mutlaka kombinli kullanımı önerilir, o kadar da dikkatiniz dağılmasın öyle değil mi :) Aynı zamanda açıktıran bir etkisi olduğu için genellikle mutfaklarda, restaurantlarda kullanımına sıkça rastlarız. İş yerinizde de enerjinin yüksek olmasında etkisi olacak kırmızının gücünden faydalanmak isterseniz kırmızı renge mutlaka yer vermelisiniz. Evinizde de kırmızı objeler kullanarak dikkat çekici , etkileyici köşeler yaratabilirsiniz. 







Sarı , geciş rengidir. Yaz olduğunda cıvıl cıvıl yüzünü gösterip enerji verirken, sonbaharda yaprakların dökümü hafif bir hüzün ve sakinlik verir bize. Dekorasyona etkisi de sarının bu şekildedir. Sarı renk parlak ve dikkat çekiçidir. İnsan üzerinde geçiş rengi olmasından dolayı farklı ve zihni karıştırabilecek etkiler bırakabilir bu nedenle bu renk çalışma odalarında tavsiye edilmez. Enerji veren bu rengi mutfağınızda balkonunuzda keyifle kullanabilirsiniz.

Etiketler: , , , , , , , , , ,