30 Ocak 2013 Çarşamba

Enginarın Farklı Hali Çok lezzetli Denemenizi Tavsiye Ederim





    İnternette araştırdığım enginar tariflerinden yada görsellerden çok farklı bir enginar tarifi bu hem yapımı çok kolay hem çok pratik, hem de çok lezzetli bu tarifin özelliği aslında yoğun şekilde limon ve şeker oluşu bu iki zıt tat bir araya gelince farklı bir zeytinyağlı çıkıyor ortaya. Biz çok severek yapıp yiyoruz. Umarım sizde deneyip memnun kalırsınız.
Malzemeler:
6 adet enginar
2 limon suyu
1 çay bardağından 1 parmak az zeytin yağı
2 kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
su, dereotu

Hazırlanışı:
     Enginarları temizleyip tencereye çanak kısımlarını ters çevirerek yerleştirin üzerini geçecek kadar su koyun. kuru soğanları bütün şekilde suyun içerisine koyun.Üzerine zeytinyağı, şeker, limon karışımını dökün. Kısık ateşte pişirin, en son üzerine dereotu ekleyin.
Pin It!

7 yorum :

sevda s. dedi ki...

Masa da tabakta harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Denemek lazım bu tarifle.

Prettyinpink bride dedi ki...

siz yaparsınız da güzel olmaz mı:)
ellerine sağlıkk:)

elmasmagicraft dedi ki...

Aydında semt pazarlarında böyle enginar satılmıyor bütün olarak satılıyor maalesef migrosta konservesi var ama ben konserve almaya karşı bir insan olarak alamıyorum;) ama harika ellerine sağlık buradan tabak muhteşem görünüyor 5 yıldızlı otel mutfağından çıkmış gibi süper...

BİRİNCİSİN dedi ki...

Ellerinize sağlık,çok şık bir sunum olmuş.Selam ve sevgiler:)

tuğba tiryaki dedi ki...

birde karidesli avokado tarifini alsak özge hanım :))))

A.O Bolat dedi ki...

Evet enginar ve karides :) şahane görünüyorlar.

Lulu's life dedi ki...

bizde enginar hep boyle piser tatlim.. Hem limon kararmasini da engelliyor daha da sahane oluyor.. Cok nefis bir geceydi sizin icin.. ve tabak fazlasiyla davetkar :)