Ata Tunç Aramıza hoşgeldin!!





Annemin rahatsızlığıyla bizim için kötü başlayan 2012 yılı Tunç'un doğumuyla güzel bir şekilde bitecek diyebilirim. 10.11.12 tarihinde  dünyaya gelmeye karar veren Tunç beyimizle hayatımız daha bir renkli oldu. Hala olmak çok güzel bir duyguymuş. İki gün görmesem özlüyorum ufaklığı. Henüz çok küçük yine de severken sıkasım, içime sokasım geliyor. Anne olmak nasıldır hiç bilemiyorum:) Ama bugüne kadar ki anne bloggerlardan okuduğum ortak bir nokta hayatımızın aşkı diyorlar beyler duymasın..Şuna baksanıza nasılda aşık olunmasın cazibeli bir akrep erkeğiyle karşı karşıyayız..



Doğumdan sonra biz neler mi yaptık. Koşuşturmacalı bir sürec içinde erken gelen bebiş bizi hazırlıksız yakaladı siz siz olun 7. ayda herşeyini tamamlamış olun çünkü ufaklık beklediğimizden erken gelmeye karar verince elimiz ayağımıza dolaştı. Neyse ki hallettik herşeyi 20 günlük olunca mevlüt okutmaya karar verdik. Genelde 40 günlük iken okutulur ama 20 den sonrada okutulabilirmiş. Bizde mevlütle beraber Tunç'a yapamadığımız baby shower partimizi Tunç yanımızdayken yapmış olduk. O henüz anlamasa da ileride fotolardan bizim ne kadar eğlendiğimizi anlayacaktır.:)


 





 

Pastamız Düşlerimin İncisi'nden
 

Bannerlar Metto Şeker   
 


 
 

 
Sabunlar Bernaca Sabun'dan 
 
 
 
 

Lohusa şerbeti ile ilgili tavsilerim olacak internette farklı farlı tarifler var. Biz annele su, şeker, gıda boyası, karanfil, tarçın kullanarak yaptık. Göz kararı kendi damak tadımıza göre ayarladık ama tavsiyem 5,6 adet tarçın ve yarım fincan karanfili ayrı yerlerde kaynattık. Ayrı büyük bir tencerede yaklaşık 5 litre suya 2,5  3 bardak şeker ve bir çay kaşığı kadar gıda boyası ekledik. kaynattık ve üzeine tadına bakarak karanfil ve tarçın suyunu ekledik. Eğer içine atarak aynı yerde kaynatırsanız. Aroması çok olabilir ve içilemiycek bir şerbete dönüşebilir. Tabi sizin damak tadınıza kalmış ama genelde gittiğimiz yerlerde bunu çok acı ve aromalı yaptıkları için annemle çok temkinli davrandık. Herkes tarifini istedi çok hafif olmuş dediler ama dediğim gibi tarif damak tadınızla alakalı ama ortalama bu  şekilde hazırladık..


 

Etiketler: , , , , ,