Patates Yuvasında Tavuk

Bugün ilk kez yemek tarifi yazıyorum. Çok heyecanlı farklı bir şey paylaşıyorum sizinle ama sanmayın ki yemek blogu açıyorum. Bu işi uzmanlarına bırakalım. Çok başarılı yemek blogları var. Ama konumuz dekorasyon malum ama dekorasyon deyince tabakta ki yemeğin sunumu bile ayrı bir iş bence. Tabaklar, sofra düzeni , çatal,bıçak derken sonuca geliyoruz. Masaya oturduğunuzda önünüze gelen yemeği mideye indirmek için hazırlanıyorsunuz. Bu noktada yemeğin görseli size az çok tadıyla ilgili bir ön fikir veriyor zaten. İşte bu noktada ne kadar güzel görünüyor dediğim bu mezeyi sizlerle de paylaşmak istedim. Sizi bilmem ama ben misafir sofrası hazırlarken bu tarz sunumlarda yemekler arıyorum internetten. Hepimiz seviyoruz patlıcan musakka, kurufasulye, mercimek köftesi, patates salatası bu liste böyle uzayıp gidiyor. Malum Türk mutfağı çeşit, bereket bol . Ama zaman zaman insan farklı lezzetler, farklı sunumlar arıyor. İşte bu noktada size güzel bir tarif veriyorum. Umarım beğenirsiniz..




    Bu tarifi ben arkadaşımın verdiği yemek davetinde aldım. Tarifin kaynağı Gamze Bursa'nın yemek kitabında ki bir tarif den uyarlanarak yapılmış.Bu kitabı da ayrıca tavsiye ederim. Gamze Bursa yemek fotoğrafları üzerine çalışmış 2008 de çıkardığı Net 425 g adlı yemek kitabıyla 2009 da Dünyanın en iyi yemek fotoğrafçılı kitap ödülünü almış. Gerçek tarif de içerisinde somon bulunmakta ama arkadaşım çiğ somondan hoşlanmadığı için içerisine kendi tavuklu sos hazırlamış sizde bu tarifi çeşitlendirebilir. Kendi beğendiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz. Miktarları kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Gelelim tarife..

Alt kase için Malzemeler:

* 4 su bardağı patates rendesi (orta boy 4 adet patates)
* 1 yumurta
* Yarım su bardağı parmesan peyniri
* 20 gr tereyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* karabiber

İç sos için Malzemeler :

* 2 Parça tavuk göğsü
* 1 küçük kavanoz garnitür
* Aldığı kadar mayonez
* Tuz
Hazırlanışı:

1) Rendelenmiş 4 adet patates ile yumurta,parmesan, tuz, karabiberi  karıştıralım. Yağlanmış muffin kaplarına birer yemek kaşığı olarak dağıtalım. ve ortasında bastırarak kenarlarına doğru çukurlaştıralım. Erittiğimiz tereyağından 1 er çay kaşığı her muffin kabına ekleyelim. 200 c ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
2) Tavukları haşlıyoruz ve küçük parçalara ayırıyoruz. Garnitür ve mayonezle karıştırıyoruz.Fırından çıkan patates yuvalarını maffin kapından çıkarıyoruz. Biraz soğumasını bekliyoruz. Ve tavuk karışımı içlerine dağıtıyoruz. Nane ve kırmızı biberle süslüyoruz.

Afiyet olsun
sevgiler

Etiketler: , , , , , , , , , ,