Ispanaklı Kiş






Patates yatağında tavuk dan sonra başka bir ara sıcak paylaşıyorum. Buda arkadaşımdan aldığım bir tarif aslında Gamze Bursa'nın kitabından uygulanmış bir tarif. Daha küçük tart kalıbına da hazırlayabilirsiniz bu boyutuyla ara sıcak olarak oldukça doyurucu bir yemekti. Pazı ile uygulanmış tarifi biz yine değiştirerek ıspanak ile hazırladık. Yine tercih sizin ıspanak yerine pazı da kullanabilirsiniz. Farklı tarifler bulmak mümkün hamura yumurta ve yoğurt katarak da hazırlayanlar var. Lezzetli ve kıtır kıtır bir tarif için ...


Hamur Malzemeleri:
* 2 su bardağı un
* 150 gr tereyağı rendelenmiş
* 6 çorba kaşığı soğuk su
* 1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzeme:
* 2 adet orta boy soğan
* Kırmızı yağ biberi
* 200 Gr beyaz peynir
* 2 demet ıspanak

üst malzeme:
* 1 bardak süt
* 1 yumurta
* karabiber

Hazırlanışı:
1) Hamur malzemeleri yoğrularak streç filme sarılır ve buzdolabında 30 dakika bekletilir. Buzdolabından çıkarılınca merdane ile açılır. Ve kalıplara yerleştirilir. hamuru çatalla 4 5 yerinden delinir. 180 c de 15 dakika pişirilir.

2) Ayrı bir yerde küp doğranmış soğan kırmızı biber yağda pembeleşene dek kavrulur. Üzerine ince doğranmış ıspanaklar ilave edilir.

3) Fırından çıkan hamurların içine ıspanaklı karışımla doldurulur. ve üzerilerine çatalla ezdiğimiz beyaz peynir ilave edilir. yumurta ve süt karışımı dökülür. Ve 30 dakika daha fırında pişirilir.


ve ortaya bu lezzetli kiş çıkar...

Afiyet olsun
Sevgiler




Etiketler: , , , , ,