Türkiye’nin Sağlık Bakanlığına bağlı tek Spastik Çocuklar Hastanesi !!


     Bursa’da faaliyet gösteren Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye’nin Sağlık Bakanlığına bağlı tek Spastik Çocuklar Hastanesidir.
Merhum Dr. Ayten BOZKAYA tarafından, spastik çocuklar için rehabilitasyon merkezi yapılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağışlanan arsaya, 1994 yılında inşaat başlamış ve 1996 yılında tamamlanmıştır. 1997 yılında hastane olarak hizmete açılmıştır. Gelen hastaların yoğunluğundan dolayı yetersiz kalan hastaneye 2004 senesinde ek bina inşa edilmiştir.
(Dr. Ayten BOZKAYA ayrıca Hastane arazisine komşu iki arsayı da bağışlamış ve bunlara bir Anaokulu ve İlköğretim Okulu yapılmıştır. Dr. Ayten BOZKAYA’yı örnek davranışlarından dolayı, her zaman minnetle anacağız.)
Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi, Serebral Palsili çocuklar için yatarak ve ayaktan, diğer engelli çocuklar için ise ayaktan tedavi bölümleri içeren rehabilitasyon hizmeti ve bulunduğu bölge halkına da poliklinik hizmeti vermektedir.


        Bugün blogger arkadaşlarla beraber sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir araya geldik. Çiğdem hanımın  vesilesiyle bugün Türkiye' de  sağlık bakanlığına bağlı olan tek spastik çocuk hastanesindeydik. Çocuklarla ve anneleriyle vakit geçirmek onları yakından tanımak bizim için güzel bir tecrübe oldu. Bu hastalıkla nasıl mücadele ettiklerini  ,gösterdikleri anne şefkatinin karşısında kelimelerin anlamsız kaldığını gördük...Bu konuda herkesin duyarlı olması gerek. Onların herşey den çok ilgiye ve şefkate ihtiyaçları var. Hastane ile ilgili benimde sizler gibi bilgim yoktu. Bugün o hastaneyi ve o hastanede ki hayatları yakından görme imkanımız oldu. Bursa da olan yada şehir dışında olan ve bu yazıyı okuyan herkesin gerek facebook sayfasında yada web sitelerinde bu konuyu  paylaşmalarını ve daha fazla kişiye ulaşabilmeyi temenni ediyorum.
                                                            Katılan blogger arkadaşlar

                                                      http://sehribursadan.blogspot.com/ 
                                                    http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/
http://ozgebayrak.blogspot.com/
http://sihirliparmaklarr.blogspot.com/
http://www.gonuluncelezzetler.com/
http://asortik.blogspot.com/

http://nes-kayfee.blogspot.com/
http://annemineli.blogspot.com/

http://dilekkmutfakta.blogspot.com/
http://peruze.blogcu.com/








Etiketler: , , ,