28 Ekim 2011 Cuma

makarna yapmak:)








Imperia Pasta Machine


     Makarna saf durum buğdayından elde edilen irmikten üretilmektedir. Makarna, karbonhidratlar grubunda yer aldığından metabolizmada çok çabuk parçalanır ve hemen enerjiye dönüşür. Bu nedenle makarnanın sindirimi çok kolaydır. Ayrıca uzun süre tok tutar . Acil enerjiye ihtiyaç duyan sporcular, sanatçılar kısaca fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşanlar yemek olarak makarnayı tercih ederler.

Makarnanın besin değerlerini incelediğimizde, içerisinde insan vücudu için çok önemli olan A, B1, B2 vitaminlerinin bulunduğunu, demir içerdiğini, kalsiyum, fosfor, potasyum ve proteinler açısından zengin olduğunu görürüz. Ayrıca makarnada kolesterol 0' dır . Yağ ve sodyum oranı düşüktür.İtalyanların sevilen yemeği makarna çok kolay pişirilen çok çeşitli soslarla farklı tatlar oluşturabileceğimiz bir yemek .








Pin It!

Hiç yorum yok :